Desert Paradise (2021)

Over Desert Paradise

Lange documentaire - 87 min.

Credits

Productie BALDR Film
Katja Draaijer & Frank Hoeve

Co-productie Clin d'oeil films
Hanne Phlypo

Camera
Johan Legraie

Geluid
Taco Drijfhout

Montage
Dieter Diependaele

Sound design & Re-recording-mix
Vincent Sinceretti

Componist
Juho Nurmela

Grading
Petro van Leeuwen

Ondertiteling
Harry Pallemans

Finishing Loods Lux & Lumen
Ruud de Bruyn

Scenario & Regie
Ike Bertels

 

trailer
Léon Noordzij

poster
Susanne Keilhack

 

 

Logline

Een harmonieuze gemeenschap van zwarte en witte inwoners in een afgelegen stadje in de Namibische woestijn dreigt haar paradijs te verliezen door de sluiting van een diamantmijn. Zal hun unieke Oranjemund een spookstad worden, opgeslokt door het zand, of slagen de inwoners erin zichzelf opnieuw uit te vinden en een duurzame stad te creëren?

Synopsis Desert Paradise

Wat doe je als gemeenschap van een idyllisch afgelegen stadje wanneer de grootste werkgever besluit zich terug te trekken? Voor dat dilemma staan de inwoners van Oranjemund, een klein paradijs midden in de Namibische woestijn. Nu de nabijgelegen diamantmijn uitgeput raakt besluit diamantbedrijf NAMDEB, tevens grondlegger, een groot deel van de medewerkers te ontslaan. De harmonieuze gemeenschap vreest voor haar toekomst en besluit de handen ineen te slaan om het diamantstadje aantrekkelijk te maken voor toerisme. Desert Paradise observeert en laat de bewoners en het adembenemende landschap hun eigen verhaal vertellen.

Oranjemund: spook-stad of duurzame-stad?

Zal Oranjemund een spookstad worden, opgeslokt door het zand, of slagen de inwoners erin zichzelf opnieuw uit te vinden en een duurzame stad te creëren?

Meer over Desert Paradise