Desert Paradise (2021)

DP Bogenfels

Lange documentaire

87 min.

Geluid

Voornaam Achternaam

Camera

Voornaam Achternaam

Over deze film

Lange documentaire - 87 min.

Credits

Productie BALDR Film (2012) Katja Draaijer & Frank Hoeve

Co-productie Clin d'oeil films     Hanne Phlypo

Camera Johan Legraie

Geluid Taco Drijfhout

Montage Dieter Diependaele

Sound design & Re-recordingmix Vincent Sinceretti

Componist Juho Nurmela

Grading Petro van Leeuwen

Ondertiteling Harry Pallemans

Finishing Loods Lux & Lumen     Ruud de Bruyn

Scenario & Regie Ike Bertels

 

 

Logline

Een harmonieuze gemeenschap van zwarte en witte inwoners in een afgelegen stadje in de Namibische woestijn dreigt haar paradijs te verliezen door de sluiting van een diamantmijn. Zal hun unieke Oranjemund een spookstad worden, opgeslokt door het zand, of slagen de inwoners erin zichzelf opnieuw uit te vinden en een duurzame stad te creëren?

Synopsis Desert Paradise

Wat doe je als gemeenschap van een idyllisch afgelegen stadje wanneer de grootste werkgever besluit zich terug te trekken? Voor dat dilemma staan de inwoners van Oranjemund, een klein paradijs midden in de Namibische woestijn. Nu de nabijgelegen diamantmijn uitgeput raakt besluit diamantbedrijf NamDeb, tevens grondlegger, een groot deel van de medewerkers te ontslaan.

De harmonieuze gemeenschap vreest voor haar toekomst en besluit de handen ineen te slaan om het diamantstadje aantrekkelijk te maken voor toerisme. Desert Paradise observeert en laat de bewoners en het adembenemende landschap hun eigen verhaal vertellen.

Oranjemund: spook-stad of duurzame-stad?

Zal Oranjemund een spookstad worden, opgeslokt door het zand, of slagen de inwoners erin zichzelf opnieuw uit te vinden en een duurzame stad te creëren?

Achtergrond info over Desert Paradise